Hoeveel kost een leasing auto in 2024?

Leasen is een aantrekkelijke optie voor zowel particulieren als bedrijven, maar er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Naast de vaste maandelijkse huur zijn er ook andere kosten verbonden aan het gebruik van je voertuig. Alles bij elkaar opgeteld bekom je de total cost of ownership (TCO).

Hier vind je de leasing auto prijzen, in alle transparantie!

Hoeveel kost een leasecontract voor een auto?

De prijs van een all-inclusive leasewagen begint bij ongeveer €400 en kan oplopen tot meer dan €1.200 voor de duurste modellen. De meest voordelige auto's zijn de Skoda Fabia en de Seat Arona.  De BMW IX, de BMW X5 en de Audi e-tron GT behoren daarentegen tot de duurste modellen.

Hoe moet je de prijzen op onze site interpreteren?

De getoonde prijzen op onze website zijn de maandelijkse betalingen exclusief btw, inclusief verzekering en een groot aantal services. Je hoeft alleen maar de brandstofkosten erbij op te tellen om erachter te komen hoeveel je lease je elke maand gaat kosten.

Houd er wel rekening mee dat als je voor financial lease kiest, je ook de jaarlijkse wegenbelasting, registratiebelasting en keuringskosten moet betalen.

Maar gelukkig is zakelijk leasen bij Lizy voordelig op verschillende niveaus.

Diensten inbegrepen in onze leasecontracten

Als je bij ons least, kun je gerust zijn: de meeste diensten zijn inbegrepen in onze prijzen.

Als professional hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het vervangen van banden (bij normaal gebruik), onderhoud, reparaties, bestuurdersverzekering, de BA-verzekering, rechtsbijstand en pechhulp in Europa. Als je langer dan 24 uur geïmmobiliseerd bent, krijg je van ons bovendien een vervangend voertuig. Dit geldt voor zowel operationele als financiële leasing

Daarentegen zijn technische inspecties en jaarlijkse keurings- en registratiebelastingen alleen bij operationele leasing inbegrepen.

Fiscaliteit tweedehands leasing

De fiscaliteit van bedrijfsauto's speelt een heel grote rol in de berekening van de werkelijke kosten van een lease-auto. Naast de aftrekbaarheid van kosten moet je ook rekening houden met het VAA (voordeel alle aard).

TCO, of Total Cost of Ownership

De Total Cost of Ownership omvat niet alleen het maandelijkse leasebedrag, maar ook de gebruikskosten. Denk aan verzekering, onderhoudskosten en brandstof.

Er zijn heel wat aspecten die meespelen in de berekening van de TCO. Om het jou gemakkelijker te maken, krijg je bij ons als onderdeel van ons leasepakket steeds een raming ervan. En zoals je kunt zien, zijn de laagste TCO's niet noodzakelijkerwijs die van de goedkoopste voertuigen!

VAA, of Voordeel van Alle Aard

In tegenstelling tot bij private lease, dat gericht is op particulieren, vormen bedrijfsauto's die voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt een Voordeel van Alle Aard voor de werknemer.  Deze term wordt vaak afgekort tot VAA en wordt door de belastingdienst als een soort inkomen beschouwd. Je betaalt er dus belastingen op, in ruil voor het privégebruik van je bedrijfsvoertuig.

Het minimumbedrag voor 2024 bedraagt €1.600. Hoeveel je betaalt, is afhankelijk van een aantal factoren: de datum van eerste inschrijving, het btw-bedrag, de CO2-uitstoot, de cataloguswaarde van de auto, de opties, enz. Er zijn verschillende formules, afhankelijk van het type aandrijving: diesel, benzine of elektriciteit.

Het zal je niet verbazen dat het ook op dit vlak de moeite loont om voor een elektrische bedrijfswagen te kiezen.

Onze goedkoopste elektrische leaseauto's

Onze bedrijfswagens tegen de beste prijs

1. De Skoda Fabia

Als je een voordelige stadsauto zoekt, is de compacte en veilige Skoda Fabia echt een aanrader. De sportieve, dynamische afwerking voegt nog meer charme toe aan zijn moderne look. Met een VAA van ongeveer €150 en een TCO van vaak minder dan €600 kun je je maandelijkse betalingen tot een minimum beperken, terwijl je geniet van een professionele auto die een plezier is om in te rijden.

Onze Skoda Fabia lease aanbiedingen

2. De Seat Arona

Er is een reden waarom de Seat Arona zo populair is bij de bedrijven. Deze compacte SUV biedt uitstekende prestaties, een redelijk brandstofverbruik en een betaalbare prijs. Voor een TCO van tussen de €450 en €600 per maand kun je achter het stuur kruipen van deze flamboyante auto.

Onze SEAT Arona lease aanbiedingen

3. De Ford Focus

De stijlvolle, moderne, krachtige Ford Focus heeft een totale TCO van tussen de €500 en €620 per maand. Hij laat zich omschrijven als een plezierig sturende zakenauto die zowel in de stad als op lange ritten in de smaak valt.

Onze Ford Focus lease aanbiedingen

4. De Renault Captur

Met een TCO van minder dan €550 per maand is de Renault Captur een van de meest betaalbare leaseauto's. Dat betekent daarom niet dat je water bij de wijn hoeft te doen op het vlak van kwaliteit! Deze SUV is zowel ruim als compact, zodat je met een gerust hart de weg op kunt. Wendbaar, geconnecteerd en voorzien van de recentste technologie: er zijn redenen genoeg om voor hem te vallen.

Onze Renault Captur lease aanbiedingen

5. De Peugeot 208

De trendy Peugeot 208 is er als benzine en als elektrische auto met een WLTP-actieradius van ongeveer 400 km. Kies je voor elektrisch, dan bedraagt de TCO hooguit 450 euro en betaal je globaal genomen niet meer dan 130 euro per maand aan VAA.

En wat als je nu eens voor duurzame mobiliteit zou gaan, zonder je blauw te betalen?

Onze 208 lease aanbiedingen

6. De Tesla Model 3

De Tesla Model 3 combineert een sportief uiterlijk met de duurzaamheid van zijn elektrische motor en belooft uiterst aangename reizen. Aan de buitenkant zijn de strakke, gestroomlijnde lijnen absoluut subliem, terwijl de cabine optimaal comfort en een opmerkelijke afwerking biedt.

Een zakelijke lease voor deze luxe auto begint vaak al voor een TCO van minder dan € 600.

Onze Tesla Model 3 leaseaanbiedingen

Overweeg je om je bedrijfsvloot te vernieuwen of als zelfstandige gewoon voor een innovatief model te gaan? Dan is het belangrijk om de werkelijke prijs van een lease auto te kennen. Vergeet ook niet dat tweedehands auto’s tot 20% goedkoper zijn dan nieuwe, waardoor veel modellen die op het eerste gezicht onbereikbaar lijken, toegankelijk worden.

Heb je vragen op financieel en/of strategisch vlak? We staan voor je klaar om je bij je keuzeproces te begeleiden.

Maak een afspraak

Onze handige tools helpen je op weg

Bereken het VAA

Wat is het maandelijkse Voordeel Alle Aard dat de werknemer moet afdragen ?

Meer weten

Car Policy voorbeeld

Op zoek naar een car policy? Download hier een gratis voorbeeld!

Meer weten

Bereken de TCO van je wagenpark

Kijk verder dan enkel de aankoopprijs en bereken het totale kostenplaatje van de wagen

Meer weten