Plug-in hybride: ontdek de voordelen en kenmerken van oplaadbare hybrides

Als je je afvraagt welke hybride je moet kiezen, is het belangrijk om te weten dat niet alle hybrides gelijk zijn. Terwijl ‘mild hybrids’ voornamelijk werken als geavanceerde start-stopsystemen, zijn plug-in hybrides veel efficiënter vanuit elektrisch oogpunt. Doordat deze modellen 100% op hernieuwbare energie kunnen rijden zodra de accu is opgeladen, stoten ze veel minder CO2 uit dan andere modellen en wordt ook je brandstofverbruik drastisch verlaagd.

Een blik op deze innovatieve, milieuvriendelijke voertuigen.

Meer informatie over onze hybride leaseauto's.

Wat is een plug-in hybride auto?

Plug-in hybride auto's, ook bekend als oplaadbare hybrides of PHEV's, zijn voertuigen met niet alleen een verbrandingsmotor en een elektromotor, maar ook een batterij die wordt gebruikt om energie op te slaan en opnieuw af te geven. Hun werkingsprincipe is eenvoudig. Wanneer de batterij genoeg energie heeft, drijft de elektromotor het voertuig aan. De verbrandingsmotor wordt daarentegen alleen gebruikt ter ondersteuning, wanneer het nodig is. Deze twee motoren wisselen elkaar dus automatisch af, afhankelijk van de manier van rijden en de staat van de accu.

Met andere woorden, om je brandstofverbruik en ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, is regelmatig opladen essentieel. Dat kan thuis, op het werk of bij publieke oplaadpunten. Hierdoor kun je je elektrische rijbereik maximaliseren, wat ideaal is.

Goed om weten: een plug-in hybride voertuig is vrij zwaar, vanwege de vele onderdelen die erin zitten. Er eentje kopen om er dan alleen op conventionele brandstof mee te rijden, is dus contraproductief, omdat je dan extra verbruikt!

Enkele aan te bevelen plug-in hybrides die je kunt leasen

1. De plug-in hybride Peugeot 3008

Deze moderne SUV is populair bij zowel professionals als particulieren en biedt een unieke rijervaring die veilig en comfortabel is. Deze auto uit het topgamma kan bogen op de nieuwste technologie en is net zo geschikt voor gezinnen als voor werknemers, voor ritten in de stad of op lange trajecten.

Peugeot 3008 hybrides in leasing

2. Seat Leon en Seat Leon Break

De intussen tot een referentie uitgegroeide Seat Leon is ook verkrijgbaar als plug-in hybride. Dit compacte model, dat een moderne aanpak weet te paren aan soberheid, is perfect voor zowel zakelijk als privégebruik. De Seat Leon Break mikt dan weer vooral op liefhebbers van ruimte en flexibiliteit.

Seat Leon hybrides in zakelijke lease

3. De Audi Q3 en Q3 Sportback

De Audi Q3 is sportief en stijlvol en heeft al heel wat harten veroverd. Functioneel, geconnecteerd, betrouwbaar en ergonomisch: hij combineert een sterk uiterlijk met een groot aantal optiemogelijkheden. Samen met de Audi Q3 Sportback is het een van de meest populaire hybride voertuigen.

Audi Q3 hybrides in leasing

Belastingen op plug-in hybride bedrijfsauto's

In 2024 zijn de kosten van de laadstroom voor je plug-in hybride nog altijd 100% aftrekbaar, maar fossiele brandstoffen die je tankt, zijn nog maar 50% aftrekbaar. Deze maatregel kadert in de integrale overgang naar hernieuwbare energie en is nog maar een eerste stap in het verdere verhaal.

Hoewel plug-in hybrides fiscaal interessanter zijn dan auto's met verbrandingsmotor, om voor de hand liggende milieuredenen, mag je niet over het hoofd zien dat vanaf 2026 enkel nog de volledig elektrische auto’s fiscaal aftrekbaar zullen blijven. Natuurlijk is het allemaal een kwestie van rekenen, waarbij je rekening moet houden met de maandelijkse leasebedragen en brandstofkosten.

De fiscale aftrekbaarheid van je bedrijfswagen kennen

Ben je benieuwd naar hybride technologie en de voordelen ervan voor professionals? Wens je een wagenpark van leaseauto's voor je onderneming samen te stellen? Wil je de belasting op je autokosten optimaliseren, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Het enige wat je hoeft te doen, is contact met ons opnemen. Onze adviseurs staan voor je klaar, van a tot z!

Onze handige tools helpen je op weg

Bereken het VAA

Wat is het maandelijkse Voordeel Alle Aard dat de werknemer moet afdragen ?

Meer weten

Car Policy voorbeeld

Op zoek naar een car policy? Download hier een gratis voorbeeld!

Meer weten

Bereken de TCO van je wagenpark

Kijk verder dan enkel de aankoopprijs en bereken het totale kostenplaatje van de wagen

Meer weten