Voordelen van leasen voor bedrijven en must-have modellen (2024)

Of je nu een zelfstandig ondernemer, een leidinggevende of een technicus bent, een bedrijfswagen is vaak essentieel voor je job. Met je voertuig kun je veilig en op kosten van het bedrijf naar je werkplek rijden en de zakelijke verplaatsingen maken die gepaard gaan met je werk.

Heb je er eigenlijk ooit bij stilgestaan dat je je auto niet hoeft te kopen, maar ook zakelijk leasen kan? Dit zijn de troeven van deze formule en een selectie van modellen om te overwegen voor 2024.

Alles over zakelijk leasen

Hoe werkt auto’s leasen zakelijk?

Bij zakelijke leasing maak je gebruik van een bedrijfswagen in ruil voor een maandelijkse huur. Micro-ondernemingen, kmo’s, eenmanszaken of multinationals: iedereen komt in aanmerking. Net als bij een huis beperkt deze manier van financieren je eigen inbreng en je verbintenissen.

De voordelen van leasen voor bedrijven

Of je nu kiest voor operationele leasing, d.w.z. verhuur op lange termijn zonder aankoopoptie, of voor financiële leasing met een verkoopbelofte, er zijn heel wat voordelen aan zakelijke leasing. Dit is een formule waarmee je je aankoopkosten kunt verlagen door het bedrag te spreiden over meerdere jaren. Er zijn ook verschillende opties inbegrepen, zodat je op beide oren kunt slapen. De belangrijkste voordelen van leasen in een notendop:

 • Je spreidt het aankoopbedrag over meerdere jaren zodat je je financiële lasten verlicht;
 • Je geniet van aantrekkelijke belastingvoordelen ;
 • Je betaalt een vast maandbedrag;
 • Je geniet van heel wat inbegrepen diensten;
 • Je rijdt met een recent voertuig;
 • Je kunt je wagenpark regelmatig vernieuwen.

Hoe werkt zakelijke auto leasing?

De belangrijkste principes van zakelijk leasen

Zakelijk leasen is vrij eenvoudig: je kiest het voertuig dat het beste bij je past bij de garages of online provider van je keuze en tekent het leasecontract. Afhankelijk van de provider kan het vervolgens enkele weken tot enkele maanden duren totdat de auto bij je wordt geleverd. De hoogte van je maandelijkse betalingen wordt bepaald aan de hand van een aantal criteria, waaronder de leaseperiode (hoe langer, hoe lager het maandbedrag), het type lease (met of zonder aankoopoptie) dat je wilt en het aantal kilometers dat je per jaar wilt afleggen (meer kilometers betekent hogere kosten.

Afhankelijk van of je hebt gekozen voor financiële of operationele leasing, profiteer je al dan niet van extra diensten en moet je mogelijk ook een aanbetaling doen. Bekijk goed wat je aanbieder binnen het leasecontract aanbiedt, want dit kan nogal eens verschillen.

Aan het einde van het contract kun je de auto eventueel kopen als je voor een LOA hebt gekozen, of anders gewoon terugbrengen. Op dat moment zal de leasemaatschappij controleren of je het aantal kilometers waartoe je je verbonden hebt niet overschreden hebt, om de al dan niet gegenereerde extra kosten in te schatten.

Hoe werkt leasing by Lizy?

Op ons platform kun je een hele reeks voertuigen ontdekken die op voorraad en snel leverbaar zijn. Het enige wat je hoeft te doen is de resultaten sorteren en filteren op merk, motortype en prijs om de auto van je dromen te vinden. Of neem contact met ons op indien je een speciale offerte voor meerdere auto’s wilt ontvangen.

Zodra je de leasekosten, de TCO, het VAA en de kenmerken van het voertuig hebt geanalyseerd, hoef je alleen nog maar te bestellen. Alle getoonde voertuigen zijn beschikbaar en kunnen in de meeste gevallen binnen 3 weken worden geleverd.

Goed om te weten: Al onze voertuigen zijn tweedehands, maar worden in een ‘zo goed als nieuwe’ staat geleverd. Daarom liggen onze prijzen tot 20% lager die van een volledig nieuw exemplaar. Zo kun je achter het stuur kruipen van topklasse auto’s voor een betaalbare prijs!

Diensten inbegrepen in onze leasecontracten

Als je Lizy kiest voor je leaseauto, kun je rekenen op totale gemoedsrust. Naast het feit dat je wagen binnen 3 weken na je bestelling geleverd wordt en dat alle procedures online kunnen worden uitgevoerd, geniet je van de volgende diensten:

 • onderhoudskosten en reparaties;
 • burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, bestuurdersverzekering en rechtsbijstandverzekering ;
 • vervanging van de banden als onderdeel van normale slijtage;
 • hulp als je pech hebt in Europa;
 • een vervangauto in bepaalde gevallen, voor de duur van de immobilisatie;
 • dekking voor materiële schade, ...

En daar houden de voordelen niet op. Als onderdeel van een operationele lease profiteer je ook van een technische inspectie, registratie en wegenbelasting.

Welke auto kiezen voor een zakelijke lease?

Als professional moet je een aantal dingen overwegen voordat je een auto kiest. Een laag VAA om de kosten voor de bestuurder te minimaliseren, aftrekbaarheid van kosten... Alles moet tot in de details bekeken worden! Hier is een selectie van interessante modellen waaruit je kunt kiezen.

1. De Volkswagen ID.3, elektrische topfavoriet

Op dit moment is een financiële leasing voor een elektrische auto zeer voordelig. In een tijd waarin de energietransitie hoog op de agenda staat, introduceert de overheid verschillende vormen van steun voor bedrijven. Sterker nog, als je vanaf 2026 een auto koopt, kun je alleen nog uitgaven voor auto's zonder verbrandingsmotor fiscaal aftrekken. De Volkswagen ID.3 is een strategische keuze, die een betaalbare prijs combineert met een elektrische aandrijflijn. Door voor deze middenklasser te kiezen, kun je je belastingvoordeel maximaliseren en tegelijkertijd rekenen op een WLTP-actieradius tot 553 km, afhankelijk van de versie.

Comfort, weggedrag en design zorgen samen voor een onvergetelijke rijervaring .

Onze Volkswagen ID.3 leasewagens

2. De BMW i7 en zijn formidabele bereik

Als je op zoek bent naar een zakelijke leaseauto die elektrisch, luxe en hoogtechnologisch is, dan moet je zeker de BMW i7 bekijken. Hij heeft een actieradius tot 625 km en behoort daarmee tot de kampioenen van de markt. Maar dat is nog niet alles! Als toonaangevende fabrikant van moderne kwaliteitsauto’s schonk BMW de i7 een opmerkelijk design dat zijn exclusieve karakter extra in de verf zet.

Met zijn lichtgevende grille, verfijnde afwerking en krachtige uiterlijk zal hij je zeker weten te overtuigen!

Onze BMW i7’s in leasing

3. De BMW X1, Belgische bestseller in 2023

Het is moeilijk om onverschillig te blijven voor de BMW X1, die zowel sportief als solide oogt. Dit model combineert alles wat we zo leuk vinden aan BMW in een compacte, moderne SUV . Hij is verkrijgbaar als diesel, benzine of plug-in hybride en biedt daarmee veel flexibiliteit als het op aandrijflijnen aankomt.

Voeg daar een zeer comfortabel interieur, een ruime bagageruimte en ultramoderne voorzieningen aan toe en je kunt je nauwelijks iets beters voorstellen. En wist je dat de BMW X1 in 2023 de best verkochte auto in België was?

Onze BMW X1’s in leasing

4. De Audi A3 Sportback, een van de goedkoopste

De Audi A3 Sportback combineert veiligheid en wendbaarheid, zodat elke verplaatsing er eentje is om van te genieten. Deze compacte vijfdeurs gaat prat op de nieuwste technologie, die hij verpakt in een strak en stijlvol jasje.

Wat je nog moet weten? Dat hij een van de laagste TCO’s biedt van al onze leasevoertuigen, zodat hij echt aantrekkelijk is voor bedrijven.

Onze Audi A3’s in leasing

5. De Tesla Model 3, luxe binnen handbereik

De eveneens elektrische Tesla Model 3 is zeker het overwegen waard. Het is een originele premium auto die je meteen herkent in de straat. Met zijn ranke, aerodynamische vormen en een actieradius van meer dan 560 km valt hij in de smaak bij zowel professionals als particulieren.

En omdat hij alle voordelen verenigt waar Tesla bekend om staat, combineert hij opmerkelijke prestaties met een aantrekkelijk uiterlijk en absolute toptechnologie, niet het minst inzake veiligheid. 

Onze Tesla Model 3 leasewagens

Je hebt het begrepen: zakelijk leasen is een erg aantrekkelijk alternatief voor het kopen van een auto, omdat je er geen enorme bedragen voor moet vrijmaken. Of je hem nu wel of niet wilt houden bij afloop van het contract, het is een voordelige keuze die je gemoedsrust geeft. Ontdek snel onze voortdurend veranderende voorraad aan modellen!

Onze bedrijfsauto’s in leasing

Onze handige tools helpen je op weg

Bereken het VAA

Wat is het maandelijkse Voordeel Alle Aard dat de werknemer moet afdragen ?

Meer weten

Car Policy voorbeeld

Op zoek naar een car policy? Download hier een gratis voorbeeld!

Meer weten

Bereken de TCO van je wagenpark

Kijk verder dan enkel de aankoopprijs en bereken het totale kostenplaatje van de wagen

Meer weten