Wat zijn onze 7 beste hybride auto's in 2024? Een vergelijking

Vraag je je af welke hybride je moet kiezen in 2024? Dat valt te begrijpen, want met het oog op verduurzaming van onze mobiliteit hebben alle grote automerken intussen een uitgebreid aanbod aan modellen. Peugeot, Renault, Toyota, Hyundai, Kia, Seat... Door een elektromotor te combineren met traditionele verbrandingsmotoren zorgen ze voor een lagere voetafdruk tijdens het rijden, terwijl het brandstofverbruik daalt.

Hulp nodig bij je keuze? Hier zijn onze 7 beste hybride auto's om te overwegen in 2024, voor zuinig en milieuvriendelijk rijden!

Al onze hybride auto’s in zakelijke leasing

1. De Seat Leon hybride, een van de voordeligste

Als je op zoek bent naar een plug-in hybride auto die even comfortabel als verfijnd en betaalbaar is, dan is de Seat Leon een must-have. Met zijn sportieve welvingen, compacte afmetingen, geavanceerde technologie en aangename rijervaring wist dit model al heel wat zakelijke rijders voor zich te winnen.

Hij heeft een elektrisch bereik van 64 kilometer, dus je kunt waarschijnlijk meerdere keren naar kantoor rijden voordat je hem weer moet opladen. Hij is beschikbaar voor tweedehands leasing vanaf €450 per maand en biedt een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Met of zonder koopoptie: aan jou de keuze!

Onze SEAT Leon hybrides in zakelijke leasing

2. De Peugeot 3008 hybride, de markante SUV

Als je van de stoere Peugeot 3008 houdt, zul je zeker vallen voor de plug-in hybride versie. Hij combineert een aantrekkelijk design met een ongeëvenaarde ergonomie en niet te vergeten een digitaal instrumentenpaneel en een elektrische actieradius van 59 km. Voeg daarbij zijn binnenruimte en krachtige prestaties en je begrijpt waarom dit een van de populairste plug-in hybride auto's op de markt was in 2023.

Tweedehands voertuigen worden doorgaans aangeboden in zakelijke leasing voor €600 tot €700 per maand.

Peugeot 3008 hybrides in leasing

3. De Skoda Superb Combi iV, grote hybride stationwagon

Met zijn riante binnenruimte en toonaangevende comfort heeft de Skoda Superb Combi de concurrentie niets te benijden. Hij valt ook in de smaak door zijn krachtige uiterlijk en verfijnde koplampen, om nog maar te zwijgen over zijn intuïtief te bedienen dashboard en knusse interieur. Deze elegante, veilige en wendbare break is een plezier om in te rijden, zowel op landelijke wegen als op lange snelwegritten.

De nieuwste generatie beschikt bovendien over een tot 25,7 kWh toegenomen accucapaciteit, terwijl dat voorheen 12,7 kWh was. Dit betekent dat het nieuwe model een elektrisch bereik van meer dan 100 km mogelijk maakt!

Skoda Superb Combi hybrides in leasing

4. De BMW 3-Reeks Touring, eco-friendly luxe

Als je van sportief rijden houdt, moet je zeker de BMW 3-Reeks Touring overwegen. Hij is nu verkrijgbaar met 4 types plug-in hybride aandrijflijnen: de BMW 320e Touring met 204 pk en de BMW 330e Touring met 292 pk bestaan beide als achterwielaandrijver en met xDrive-vierwielaandrijving. Gemiddeld varieert de elektrische actieradius van deze voertuigen tussen 46 km en 61 km dankzij een batterijcapaciteit van 12 kWh.

Naast de prestaties van zijn hybride motor biedt de BMW 3-Reeks Touring natuurlijk ook alles wat je mag verwachten van de gerenommeerde Duitse fabrikant. Elegante looks, een opmerkelijke afwerking, een hoogstaand comfort, diverse uitvoeringen en niet te vergeten het Curved Display op het dashboard, dat een panoramisch zicht biedt op alle elementen die essentieel zijn voor de bestuurder. Kortom, dit is een echte premium auto waar professionals hun hart aan kunnen ophalen.

Hoewel dit model vrij duur is om nieuw te kopen (je zit snel aan ruim € 55.000), kunnen wij het aanbieden als zakelijke tweedehands leasing voor € 629 tot € 949 per maand, exclusief btw. Dit is je kans om te genieten van een uitzonderlijke hybride auto voor een onverslaanbare prijs!

BMW 3-Reeks hybrides in leasing

5. De Audi A3 Sportback, de topper van Audi

De plug-inhybride Audi A3 Sportback TFSI e biedt een elektrische actieradius van maximaal 67 km. Zijn systeemvermogen van 245 pk zorgt voor een onnavolgbare rijervaring, op welk wegtype je je ook begeeft. Of je nu van snelheid of soepelheid houdt, dit is een auto die perfect bij je past.

Deze klassieker en vlootfavoriet weet ook te charmeren met zijn moderne look en dynamische rondingen. En om de sportieve look extra in de verf te zetten is er de S line-uitvoering, met zijn indrukwekkende 18-inch wielen.

Audi A3 Sportback hybrides in leasing

6. De Peugeot 508, een moderne topklasse sedan

De Peugeot 508 is verkrijgbaar in een hybride versie en biedt tot 64 km 100% elektrische actieradius. Met zijn assertieve styling en ultramoderne vormgeving laat deze sportieve sedan niemand onberoerd. Dankzij de Mirror Screen-technologie projecteer je de apps van je smartphone zo op het centrale display. Ook knap is de gestuurde ophanging die zich aanpast aan je rijstijl. Met deze uitrusting uit het topgamma, het uitzonderlijke comfort en de elegante styling geniet je van elke rit aan boord van de Peugeot 508.

Peugeot 508 hybrides in leasing

7. De Mercedes-Benz C-Klasse hybride, krachtig en elegant

Mercedes hoeft intussen niets meer te bewijzen. Dus als je op zoek bent naar een krachtige en luxueuze hybride auto, dan kun je niet verkeerd gaan met de C Klasse. Met een elektrische actieradius van vijftig tot honderd kilometer, afhankelijk van het vermogen van de gekozen accu, is dit een auto die minimalisme, kracht en geavanceerde technologie combineert.

Hij zit boordevol snufjes en geeft je naast een zen-ervaring ook een unieke rijbeleving. Je kunt deze Mercedes tweedehands leasen bij Lizy, al dan niet met aankoopoptie, voor € 800 à € 1.000 per maand, afhankelijk van het batterijvermogen en het aantal gereden kilometers.

Mercedes-Benz C-Klasse hybrides in leasing

In 2023 vertegenwoordigden elektrische en hybride auto's 59% van de verkoop van nieuwe auto's in België. Als je kijkt naar de fiscale veranderingen en de evolutie van milieunormen lijdt het geen twijfel dat we nog maar aan het begin staan van de elektrische revolutie.

Als je op zoek bent naar de beste hybride auto voor 2024, kan Lizy je een ruim aanbod aan gebruikte leaseauto's aanbieden. Compacte of ruimere voertuigen, geschikt voor stadsritten of om je te vergezellen op je vele omzwervingen, het aanbod is bijzonder uitgebreid. Hulp nodig bij het kiezen van een hybride voertuig? In dat geval kunnen we je adviseren, rekening houdend met het financiële en fiscale kader van je bedrijf.

Neem contact met ons op!

Onze handige tools helpen je op weg

Bereken het VAA

Wat is het maandelijkse Voordeel Alle Aard dat de werknemer moet afdragen ?

Meer weten

Car Policy voorbeeld

Op zoek naar een car policy? Download hier een gratis voorbeeld!

Meer weten

Bereken de TCO van je wagenpark

Kijk verder dan enkel de aankoopprijs en bereken het totale kostenplaatje van de wagen

Meer weten