Auto nieuw of tweedehands leasen of kopen: een vergelijking 🤔

Je auto leasen of kopen, nieuw of tweedehands: het zijn lastige afwegingen die je te wachten staan wanneer je op zoek gaat naar een wagen. Bij LIZY zijn we natuurlijk grote voorstanders van voordelig tweedehands auto’s leasen.Je auto leasen of kopen, nieuw of tweedehands: het zijn lastige afwegingen die je te wachten staan wanneer je op zoek gaat naar een wagen. Bij LIZY zijn we natuurlijk grote voorstanders van voordelig tweedehands auto’s leasen.Je auto leasen of kopen, nieuw of tweedehands: het zijn lastige afwegingen die je te wachten staan wanneer je op zoek gaat naar een wagen. Bij LIZY zijn we natuurlijk grote voorstanders van voordelig tweedehands auto’s leasen.

Niet omdat we daarin specialiseren (oké, ook daarom), maar omdat het voor de meeste mensen gewoon voordeliger is. We leggen graag even uit waarom.

💸 Een nieuwe wagen kopen is duur

Hier kun je niet omheen: een auto kopen is een serieuze kost, en daarbij komt dan nog inschrijvingstaks, wegenbelasting, onderhoud en dergelijke.Hier kun je niet omheen: een auto kopen is een serieuze kost, en daarbij komt dan nog inschrijvingstaks, wegenbelasting, onderhoud en dergelijke.

Bovendien verliezen wagens hun waarde degressief: dat wil zeggen, de eerste maanden/jaren daalt de waarde van je auto vliegensvlug, daarna vlakt de curve af.

Je kunt met andere woorden weinig kosten recupereren als je je auto na enkele jaren weer van de hand wil doen.

⚡ Een tweedehands auto kopen is risicovol

We willen niet dramatisch doen – de meeste tweedehands auto’s zijn prima in orde en gaan nog jaren mee.

Maar je kunt toch sneller tegen onderhoudskosten aanlopen, en met steeds strenger wordende milieunormen (LEZ's enzo) loop je het risico dat je binnenkort nauwelijks nog in een stad mag rijden met een oudere wagen.

💰 Een nieuwe auto leasen is ook vaak prijzig

We maakten eerder al eens een vergelijking tussen de kosten bij het leasen van een nieuwe Volkswagen Golf en hetzelfde model tweedehands, waaruit bleek dat een nieuwe auto leasen toch een stuk duurder is – opnieuw met dank aan het feit dat auto’s degressief hun waarde verliezen.

🚗 Tweedehands leasen is goedkoper en beperkt het risico

Het toonaangevende Amerikaanse magazine Forbes meldde het al: de maandprijs voor tweedehands auto’s leasen in onze contreien ligt tot wel 34% lager dan een nieuwe auto leasen.

Geen wonder dan dat deze markt serieus groeit. En naast goedkoop leasen zijn er nog allerlei voordelen verbonden aan tweedehands leasen:

⏱️Je kunt kortere contracten afsluiten, waardoor je meer flexibiliteit hebt als gebruiker.

🎁 De levertijd is korter: een nieuwe wagen bestellen betekent al snel drie maanden of meer wachten, een tweedehands auto leasen bij LIZY betekent dat je binnen twee weken na ondertekening van je contract de baan op kan.

💰Je maandelijkse prijs bevat alle kosten en belastingen, zodat je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Kortom, een tweedehands auto leasen heeft heel wat voordelen. De goedkoopste lease-auto is sowieso een tweedehandswagen, en bovendien beperk je het risico voor jezelf en krijg je ook nog eens meer flexibiliteit.

Plus, tweedehands auto’s een nieuw leven geven via operationele leasing is beter voor het milieu. What’s not to like?

Ontdek onze voordelige tweedehands leasewagens.

Onze handige tools helpen je op weg

Bereken het VAA

Wat is het maandelijkse Voordeel Alle Aard dat de werknemer moet afdragen ?

Meer weten

Car Policy voorbeeld

Op zoek naar een car policy? Download hier een gratis voorbeeld!

Meer weten

Bereken de TCO van je wagenpark

Kijk verder dan enkel de aankoopprijs en bereken het totale kostenplaatje van de wagen

Meer weten