Uitgetest: nieuw vs. tweedehands leasing 🧪

We zeggen wel dat we 15% tot 40% goedkoper zijn, maar is dat ook zo? Omdat we je bij LIZY tijd én geld willen besparen, zochten we het voor je uit. Je hoeft ons niet te geloven, maar het kan wel.

Hoe gingen we te werk?

Wel, soms zijn we ook een beetje lui, dus we namen gewoon een typische Volkswagen Golf van onze website. Voluit gaat het om een Golf 1.0 TSI Comfortline met manuele versnellingsbak. Deze Golf is erg populair op LIZY en daar is dan ook alle reden toe: het is een Golf, dus misschien niet de meest exotische keuze, maar je weet wel wat je er aan hebt: degelijker maken de Duitsers ze niet.

Aangezien het een Comfortline is, zit er aardig wat opties op die jouw het leven aangenamer maken. Denk aan automatische airco, adaptieve cruise control, regensensor enz. Als enige extra optie hebben we Tungsten Grey metaalkleur toegevoegd - maar laat je niet afschrikken als dit je kleur niet is, deze Golf komt in 50 tinten grijs.

Met deze specificaties in de hand gingen we aankloppen bij 3 van onze concullega’s voor een offerte. Omdat appelen met appelen willen vergelijken, vroegen we een offerte aan voor exact dezelfde Golf, met dezelfde looptijd en kilometer per jaar.

Enkele dagen later hadden we de 3 offertes in onze mailbox dus konden we aan de slag. Aandachtig namen we de 4 offertes (de onze incluis) onder de loep en gingen op zoek naar de gelijkenissen en de verschillen.

Waar zitten de gelijkenissen?

Om een lang verhaal kort te maken; alle aanbieders bieden binnen de operationele lease zo goed als dezelfde services aan voor een vast maandelijks bedrag. Het gaat over:

 • - Financiële huur
 • - Bestuurdersverzekering
 • - Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering / rechtsbijstand
 • - Wettelijke taksen en B.I.V.
 • - Vervangwagen bij immobilisatie > 24 u (onbeperkt)
 • - Pechverhelping binnen- en buitenland
 • - Reparatie en onderhoud
 • - Banden (ongelimiteerd bij normale slijtage)
 • - Winterbanden (ongelimiteerd bij normale slijtage)
 • Dus we zitten met dezelfde auto en dezelfde services. Waar zit het verschil dan?

  De verschillen

  Wel, onze concullega’s bieden nieuwe wagens aan. Bij LIZY zijn ze tweedehands, of zoals wij liever zeggen “pre-loved”. Zo heeft onze Golf zo’n 26.300 km op de teller, en dat heeft een invloed op…

  … de levertijd

  De gemiddelde levertijd voor een nieuwe wagen loopt toch al gauw op tot zo een 3-tal maanden, en door de WLTP-regelgeving kan dit voor een Golf 7 oplopen tot 6 maanden. Deze wagens zijn immers nieuw en worden op bestelling geproduceerd. Zo heb je wel precies de wagen zoals jij hem wil, maar daarvoor moet je wat geduld hebben. Bij LIZY zijn alle wagens op de website direct beschikbaar, dus kunnen we deze binnen 2 weken na bestelling bij jou leveren.

  …de huurprijs

  Ook hier is er best wel wat verschil. Voor de Golf 7 1.0 TSI betaal voor 48 maanden en 10.000 km per jaar bij Lizy €311 per maand, excl. BTW. Ga je voor een nieuwe wagen, met exact dezelfde services in het contract, betaal je tussen de €385 tot €456 per maand, excl. BTW. Dus een verschil van 24% tot zelf 46%... hoe is dat mogelijk?

  Wel, een wagen verliest niet lineair, maar degressief zijn waarde. Dit betekent dat de eerste maanden de wagen relatief veel van zijn waarde verliest, en daarna minder. Doordat “de kop” er al af is, betaal je dus minder voor jouw leaseperiode

  ...meerprijs voor aantal gereden kilometers

  Stel, je hebt een nieuwe klant die verwacht dat je 3 dagen per week bij hen op kantoor zit. Maar dat kantoor is niet bij de deur. Dan kan goed zijn dat je meer dan de vooraf ingeschatte 10.000 km per jaar rijdt. Bij LIZY betaal je 3,1 cent per km extra, terwijl dit bij de concullega’s toch al gauw dubbel zo duur is met 6,1 cent per extra kilometer. Dus ook hier geldt hetzelfde principe: doordat al een groot deel van wagen betaald is door iemand anders, kan jij makkelijk besparen

  Besluit: de cijfers liegen niet

  Nee - tweedehands leasing is niet heilig. Als autofan gaat weinig boven de geur van een nieuwe auto, al zeker als je die helemaal naar wens hebt kunnen samenstellen. Maar tweedehands leasing steeds goedkoper én sneller zal zijn. Dus kijk even rond tussen onze modellen, vraag een gratis offerte aan en wie weet rij je binnen 2 weken al rond met een nieuwe LIZY.

  Onze handige tools helpen je op weg

  Bereken het VAA

  Wat is het maandelijkse Voordeel Alle Aard dat de werknemer moet afdragen ?

  Meer weten

  Car Policy voorbeeld

  Op zoek naar een car policy? Download hier een gratis voorbeeld!

  Meer weten

  Bereken de TCO van je wagenpark

  Kijk verder dan enkel de aankoopprijs en bereken het totale kostenplaatje van de wagen

  Meer weten