Hoe Renner Energies overstapte naar een duurzamere, snellere en kostenefficiënte vloot

Industrie

Duurzame Energie

Werknemers

80-200 medewerkers

Favoriet model

AUDI A3 Sportback &
SKODA Octavia Combi

Grootste uitdagingen

  • Overgang naar leasecontract na 6 maanden dienst
  • Duurzaamheidsbeleid
  • Administratie rond vlootbeheer

Waarom LIZY

Een leaseoplossing die niet alleen aan hun directe
behoeften voldeed, maar ook hun toewijding aan duurzaamheid ondersteunde.

De situatie van de Chief of Staff

Marijke Hillewaere is Chief of Staff bij Renner Energies, een snelgroeiend duurzaam energiebedrijf in België dat in een jaar tijd een groei van meer dan 100% in het personeelsbestand heeft gezien. In plaats van direct leaseauto's aan te bieden, bieden ze nieuwe werknemers voor de eerste 6 maanden een huurauto aan. Na deze periode stappen de werknemers over op een leaseauto.

Haar 3 uitdagingen

De overgang naar leasewagens na 6 maanden

Nieuwe leasewagens moesten tijdig besteld worden opdat de werknemers deze na 6 maanden in dienst konden ontvangen. Levertijden bleven echter stijgen en waren onzeker.Dit leidde vaak tot genoodzaakte verlengingen van de dure korte-termijn huurcontracten tot wel 2 jaar, terwijl ze wachtten op beschikbare leaseauto's.

"Op een bepaald moment was de duurste auto in onze vloot een Skoda, terwijl er ook Mercedes modellen rondreden. Dan weet je dat er iets niet klopt."

Marijke Hillewaere
Chief of Staff

Nieuwe leasewagens botsen met de duurzaamheidsdoelstellingen

Het opnemen van nieuwe leaseauto's in hun wagenpark botste het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Vlootbeheer bovenop haar kernverantwoordelijkheden

Marijke is verantwoordelijk voor het beheer van de leasecontracten bij Renner Energies, een groeiend bedrijf met meer dan 80 werknemers. Taken met betrekking tot leasing kunnen tijdrovend zijn, vooral bij het omgaan met meerdere nieuwkomers of problemen met de levering van auto's.

Oplossing

Snelle levering om verlenging van dure kortlopende leasecontracten te voorkomen

De auto's van LIZY worden betrouwbaar binnen 3 weken geleverd. Dit zorgt ervoor dat Renner Energies veel sneller kan reageren om te voldoen aan de transportbehoeften van hun groeiende team. Ze hoeven zich geen maanden van tevoren zorgen te maken wanneer er een nieuw leasecontract nodig is.

Zorg dragen voor toekomstige generaties 🌏

Het aanbod van tweedehandsauto's van LIZY bood een duurzamer alternatief dat in overeenstemming was met de kernwaarden van Renner Energies. Ontdek hier waarom tweedehandswagen een kleinere ecologische voetafdruk hebben.

Drastische vermindering van administratieve lasten 🧘

Het volledig online proces dat LIZY biedt, vereenvoudigt de leasingervaring, vermindert administratieve taken en stelt Renner Eenrgies in staat zich te richten op hun kernverantwoordelijkheden. Het proces van het bestellen van een auto voor/of door de werknemer voelde net zo eenvoudig als het bestellen van een koelkast bij Coolblue.

Een tevreden CFO 💸

De concurrerende prijzen van LIZY maakten het een kosteneffectieve oplossing voor Renner Energies, waardoor ze hun vlootbeheer konden optimaliseren en dure huurcontracten konden vermijden. Voor CFO’s zijn kosten doorgaans belangrijker dan de kleur van de wagen 😉

Conclusie

Door samen te werken met LIZY heeft Renner Energies een leasingoplossing gevonden die hen tijd en geld bespaart, maar ook hun inzet voor duurzaamheid ondersteunt. Hierdoor kunnen ze hun mobiliteitsbeleid beter afstemmen op hun bedrijfsdoelstellingen.

Laten we samen jouw vloot bouwen

Budgetbeheer, fiscale impact, de overgang naar electrisch, het opstellen van een autopolis, enz. Onze mobiliteitsexperts staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.