Hoe een goedkope leaseauto vinden?

Laten we eerlijk zijn, een auto van de zaak in het salarispakket is zeer aantrekkelijk voor potentiële werknemers. Het wordt een must-have om de beste talenten aan te trekken. Het probleem is dat, als je alles bij elkaar optelt, het budget voor het wagenpark snel kan oplopen.

Hoe kan je jouw leasekosten verlagen?

Maak je geen zorgen, we hebben onze tips voor het vinden van een goedkope auto lease op een rijtje gezet. Hier gaan we!

In dit artikel:

 • Kies indien mogelijk voor een kleine auto
 • Speel met de opties in het leasingcontractDe kilometerstandDe duur van het contract
 • Tweedehandsauto's als goedkope lease-oplossingTweedehandsauto's, zeg je?Waar vind je deze auto's?
 • Kies indien mogelijk voor een kleine auto

  Mini leasing

  Het klinkt vanzelfsprekend, maar het is het vermelden waard: een grotere auto betekent vaak een hogere huurprijs. Daarom is het belangrijk om na te denken waarvoor je de auto gaat gebruiken.

  Een werknemer die zijn of haar bedrijfswagen hoofdzakelijk in de stad of voor korte ritten gebruikt, kan tevreden zijn met een stadswagen, zoals een Mini Cooper of Seat Leon.

  Wie verder van zijn werk woont en dus langere afstanden moet afleggen, zal daarentegen een grotere auto op prijs stellen, zoals een Audi A4 of een Volkswagen Tiguan.

  Als de auto voor jezelf is, is het vrij eenvoudig om te zien waar je hem het meest zult gebruiken. Als de auto daarentegen voor een van je werknemers is, is het de moeite waard hun behoeften en verwachtingen met hen te bespreken om de beste oplossing te vinden.

  Speel met de opties in het leasingcontract

  Of je nu kiest voor een kleine of een grote auto, je kan de leasekosten altijd verlagen door de juiste parameters in een leasecontract te kiezen. Er zijn verschillende zaken die de maandelijkse huur beïnvloeden, maar twee zijn bijzonder interessant om jouw huurbudget te verlagen.

  Kilometerstand

  Het kan verleidelijk zijn om het jaarlijks aantal kilometers van jouw bedrijfswagen naar beneden te schatten om van een lagere huurprijs te kunnen genieten, maar vergeet niet dat een correcte schatting van het aantal afgelegde kilometers je op lange termijn geld zal besparen.

  Bij leasing schat je het aantal kilometers op voorhand en wordt aan het einde van het contract een kilometerstaat opgemaakt. Als je meer kilometers hebt gereden dan verwacht, ontvangt je een factuur met een toeslag om het verschil te betalen.

  Het is beter jouw kilometerstand hoger in te schatten ipv lager, want als je minder rijdt dan verwacht, krijgt je een creditnota. Bovendien kan de leasemaatschappij, als je meer dan 10% meer kilometers aflegt dan geraamd, jouw contract eenzijdig herzien.

  Het is niet altijd makkelijk om het aantal kilometers per jaar in te schatten, maar gelukkig zijn er hulpmiddelen om je hierbij te helpen.

  De duur van het contract

  Net als in veel andere gevallen kan je door het afsluiten van een langlopend leasecontract minder betalen.

  leasing VW Golf 8

  Om een concreet voorbeeld te geven: een Volkswagen Golf 8 LIZY gaat van €658/maand excl. btw voor een contract van 12 maanden naar € 394/maand excl. btw voor een contract van 60 maanden, dus 40% korting.

  Tweedehandsauto's als goedkope lease-oplossing

  De niet te stuiten optie om kosten te besparen is kiezen voor tweedehands auto's voor leasing.

  Tweedehandsauto's, zeg je?

  Dit zijn auto's die weinig gebruikt zijn en niet veel kilometers hebben. Dit zijn bijvoorbeeld auto's uit de showroom of die aan werknemers zijn uitgeleend om te worden getest.

  Deze "tweedehands" auto's zijn dus zo goed als nieuw, en vanaf nu voorbehouden voor leasing. Vaak zie je enkel aan de kilometerstand dat er al mee gereden is.

  Door een tweedehands auto te leasen kan je dus een gloednieuwe auto krijgen voor een lagere prijs, terwijl je de kwaliteit van de nieuwe auto behoudt.

  Waar vind je deze auto's?

  LIZY biedt dergelijke tweedehands auto's aan voor leasing in meer dan 10 verschillende merken. LIZY betekent jouw auto in 2 klikken bestellen en binnen 3 weken ontvangen.

  Dus of je nu op zoek bent naar een Mercedes-Benz, Audi, Mini of een ander merk, profiteer van onze leaseauto's die meer dan 20% goedkoper zijn dan de markt.

  Onze handige tools helpen je op weg

  Bereken het VAA

  Wat is het maandelijkse Voordeel Alle Aard dat de werknemer moet afdragen ?

  Meer weten

  Car Policy voorbeeld

  Op zoek naar een car policy? Download hier een gratis voorbeeld!

  Meer weten

  Bereken de TCO van je wagenpark

  Kijk verder dan enkel de aankoopprijs en bereken het totale kostenplaatje van de wagen

  Meer weten