Een leaseauto kiezen: hoe begin je daaraan? 🚗

Een wagen uitkiezen is niet eenvoudig: er is veel keuze, en er zijn allerlei factoren waarmee je best rekening houdt. Als je niet helemaal gek bent van auto’s of van een bepaald merk, kan het moeilijk zijn om door het bos de bomen te zien. Maak je geen zorgen: LIZY staat klaar om je (letterlijk) op weg te helpen! Dit zijn de belangrijkste dingen waarop je moet letten wanneer je een leasewagen kiest

Waarvoor gebruik je je wagen?

De eerste en belangrijkste vraag die je best stelt, is: waarvoor ga ik de leasewagen gebruiken? Als je in een stadse omgeving woont en je leasewagen enkel voor persoonlijk woon-werkverkeer gaat gebruiken, is het misschien beter dat je een kleine, zuinige wagen neemt en geen gigantische 4x4. Maar als je dagelijks een hele resem kinderen naar school moet brengen, een nest Deense Dogs in huis hebt, of graag met de wagen op gecombineerde surf-, ski- en fietsvakantie gaat, kan een wagen met meer zetels en kofferruimte dan weer een betere keuze zijn

Maak een overzicht van alle verplaatsingen waarvoor je je wagen op wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse basis denkt te gebruiken, en met hoeveel mensen je die trips gaat uitvoeren. Dat geeft je al een goed idee van wat voor model je best leaset.

Wat vind je belangrijk aan een wagen?

Natuurlijk is ook je persoonlijke smaak niet onbelangrijk bij het leasen van een wagen. Als je niet zo’n interesse hebt in auto’s, maar je wagen enkel gebruikt omdat dat moet voor je werk, kun je deze vraag overslaan en puur op basis van praktische punten beslissen. Veel mensen hebben echter graag wat extra comfort, of vinden de stijl van hun wagen belangrijk.

Maak opnieuw een lijstje voor jezelf. Is het uitzicht van je wagen belangrijk? Zo ja, schrijf dan op welke modellen en kleuren je mooi vindt. Wil je echt graag zetelverwarming, of zetels in leer? Misschien wel beide? Of wil je vooral dat de wagen weinig CO2 uitstoot? Maak twee categorieën: dingen die je echt noodzakelijk vindt, en dingen die een leuke extra zouden zijn.

Diesel, benzine, elektrisch of hybride?

Eén van de moeilijkste keuzes om te maken is de brandstof waarop de auto rijdt. Daarom schreven we er een aparte blog over, die je hier kunt lezen. Kort samengevat: alle brandstoffen hebben voor- en nadelen, kijk dus goed naar wat je met je wagen gaat doen en kies op basis daarvan de meest gepaste.

Wat zijn de kosten?

Je hebt geluk, want als je leaset met LIZY is deze vraag al een stuk eenvoudiger dan wanneer je een wagen gaat kopen. In onze maandprijzen zijn immers alle verzekeringen, belastingen, bijstand, en reparaties inbegrepen. Het enige waarvoor je een apart budget moet opzij zetten, zijn je brandstofkosten en eventuele verkeersboetes (maar hopelijk kun je die vermijden).

Neem je lijstjes met vereisten erbij en scroll door LIZY's aanbod. Je kunt de filterknoppen gebruiken om je voorkeuren aan te geven. Als je wagens ziet die aan al je eisen voldoen, kun je telkens de minimum maandprijs zien en met enkele klikken een persoonlijke offerte aanvragen. Zo kun je in een mum van tijd ook prijzen vergelijken en uiteindelijk tot de ideale wagen voor jouw smaak, gebruik en budget komen. Nu hoef je enkel nog het contract af te sluiten, en binnen de twee weken zit jij in je nieuwe auto

Onze handige tools helpen je op weg

Bereken het VAA

Wat is het maandelijkse Voordeel Alle Aard dat de werknemer moet afdragen ?

Meer weten

Car Policy voorbeeld

Op zoek naar een car policy? Download hier een gratis voorbeeld!

Meer weten

Bereken de TCO van je wagenpark

Kijk verder dan enkel de aankoopprijs en bereken het totale kostenplaatje van de wagen

Meer weten