Welke elektrische wagen kiezen in 2023? Ontdek de selectie van LIZY

Wil je je eerste bedrijfswagen(s) huren of kopen? Of enkele van je huidige bedrijfswagens vervangen? De kans is in dat geval groot dat je kiest voor een elektrisch alternatief!

Maar welke elektrische wagen kies je best in 2023? Er komen steeds meer modellen op de markt. En dat maakt je keuze er zeker niet makkelijker op... dus hierbij ons advies!

In dit artikel:

 • Waarom moet je jouw wagenpark elektrificeren?
 • De beste elektrische wagens in 2023 volgens LIZY
  Welke elektrische wagen heeft de beste prijs-kwaliteit in 2023?
  Welke elektrische wagen is de goedkoopste in 2023?
  Welke elektrische wagen is de krachtigste in 2023?
  Welke elektrische wagen kies je om je wagenpark te elektrificeren in 2023?
  Welke elektrische wagen is geschikt voor korte afstanden in 2023?
 • Premies en voordelen voor elektrische bedrijfswagens
 • Conclusie

Waarom je wagenpark elektrificeren?

Elektrisch rijden wint snel terrein. En in 2023 zal dat niet anders zijn. Dat is geen toeval want de voordelen van elektrische auto's in een wagenpark zijn talrijk:

 • Je komt in aanmerking voor fiscale voordelen, later meer hierover.
 • Je verkleint de ecologische voetafdruk van je wagenpark aangezien elektrische wagens ecologischer zijn dan een klassieke wagen op brandstof.
 • Je maakt een statement op het gebied van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en verbetert je bedrijfsimago.
 • Je beperkt de onderhoudskosten (goed om weten: als je kiest voor leasing, zijn de onderhoudskosten inbegrepen in de huurprijs).
 • Je biedt je medewerkers een ongeëvenaard rijcomfort want elektrische voertuigen zijn stil en aangenaam om mee te rijden.

LIZY selecteert de beste elektrische wagens in 2023

Elke autoconstructeur biedt intussen één of meerdere elektrische modellen aan. Maar welke kies je uiteindelijk? Het hangt allemaal af van je verwachtingen! Dat was het vertrekpunt voor onze aanbevelingen voor de beste elektrische leasingwagens in 2023, gebaseerd op onze expertise.

Welke elektrische wagen biedt de beste prijs-kwaliteit-verhouding in 2023?

volkswagen id4

Foto op Volkswagen.be

De elektrische auto met de beste prijs-kwaliteitverhouding is de Volkswagen ID.4. Deze werd in 2021 al verkozen tot Auto van het Jaar, maar is nog altijd top of the line. Ook in 2023 is deze wagen nog steeds een uitstekende keuze om jouw wagenpark te elektrificeren!

Deze elektrische SUV is praktisch en aangenaam voor dagelijks gebruik. Zijn belangrijkste sterke punten? Verstandig ruimtegebruik en groot respect voor het milieu(de ID.4 wordt ook CO2-neutraal geproduceerd).

Autonomie: 345 km met een batterij van 52 kWh en 520 km met een batterij van 77 kWh (volgens de WLTP-norm).

Welke elektrische wagen is het meest budgetvriendelijk  in 2023?

fiat 500 e

Foto op fiat.be

De meest betaalbare elektrische auto in 2023 is ook een van de meest aantrekkelijke: de Fiat 500e. Wat zijn hier de kwaliteiten? Een lage prijs, moderne look, levendige kleuren en een zelden gezien veiligheidsniveau in dit segment.

Kers op de taart: de Fiat 500e 3+1 is een 4-deurs model! Je leest het goed: dit piepkleine stadsautootje heeft aan de passagierszijde een mini-achterdeur. Opvallend, maar ook heel praktisch!

Qua prestaties haal je met een batterij van 23,8 kWh tot 240 km autonomie met deze Fiat 500e, en 320 km voor de 42 kWh-versie.

Welke elektrische wagen is de krachtigste in 2023?

polestar 2

Foto van David Moffatt op Unsplash

En de meest performante elektrische auto in 2023 is... de Polestar 2! Maar het is moeilijk de knoop door te hakken: ook de Tesla Model 3 en de Audi e-tron krijgen een eervolle vermelding.

De Zweedse Polestar 2 positioneert zich als een echte challenger op de markt voor krachtige elektrische auto's. Deze 5-deurs sedan heeft tussen de 224 pk en 408 pk onder de motorkap, afhankelijk van de uitvoering en een actieradius van 440 tot 540 km. Pssst... wij zijn fan van het 100% Google-compatibele Android Automotive-besturingssysteem.

Tesla Model 3

Foto van Charlie Deets op Unsplash

De Tesla Model 3 blijft een essentieel gezinsmodel met verfijnde afwerkingen. Deze compacte sedan is het vlaggenschip van het merk van Elon Musk. Zijn autonomie is indrukwekkend: van 491 tot 602 km! Zijn vermogen varieert van 275 pk tot 513 pk.

audi e tron

Foto op audi.be

De Audi e-tron doet meer dan enkel aanklampen qua prestaties: tussen 313 pk en 503 pk, afhankelijk van de versie. Deze grote, krachtige en comfortabele SUV biedt tot 436 km actieradius met zijn batterij van 95 kWh (341 km met een batterij van 71 kWh). Elegantie en Duits design  staan voor jou klaar!

Welke elektrische wagen kies je om je wagenpark te elektrificeren in 2023?

volkswagen id3

Foto op Volkswagen.be

Heb je besloten om de grote stap te zetten en je bestaande wagenpark te elektrificeren? De Volkswagen ID.3 blijft volgens ons de beste keuze.

Deze strak ogende elektrische auto zich bewezen in de stad en op de snelweg. Deze middenklasser biedt comfort, ruimte, stevigheid en een prettige rit.

Zijn autonomie? Van 352 tot 548 km afhankelijk van de accu.

Welke elektrische wagen is geschikt voor korte afstanden in 2023?

renault twingo e tech

Foto op renault.be

Hoewel we ook nog getwijfeld hebben over de Fiat 500 E en de Volkswagen ID.3, kozen we in 2023 de Renault Twingo E-Tech als dé elektrische stadsauto bij uitstek. Deze compacte auto met een leuk uiterlijk is ideaal voor korte ritjes.

Met zijn 22 kWh batterij heeft het kleine zusje van de Renault Zoë een actieradius van 190 km. Meer dan genoeg om je een weg door de stad te banen!

Premies en voordelen voor elektrische bedrijfswagens

Om de introductie van elektrische wagens aan te moedigen, hebben de overheden verschillende financiële voordelen opgezet:

Bepaalde steden, zoals Gent, nemen ook zelf lokale initiatieven. Globaal gesproken verlagen al deze financiële steunmaatregelen de prijs van het kopen of leasen van een elektrische auto aanzienlijk. En dat is allemaal goed voor je Total Cost of Ownership  (TCO)!

Conclusie

De toekomst is elektrisch. Daar bestaat geen twijfel meer over. En welke elektrische auto jij uiteindelijk moet kiezen in 2023: geen enkele keuze is verkeerd. Het hangt allemaal af van je wensen en je budget.

Maar één ding is zeker: door je elektrische bedrijfswagens te leasen bij LIZY maak je dé juiste keuze! Jouw kmo profiteert van recente kwaliteitswagens, geleverd binnen 3 weken.Ontdek snel ons aanbod aan elektrische wagens!

Onze handige tools helpen je op weg

Bereken het VAA

Wat is het maandelijkse Voordeel Alle Aard dat de werknemer moet afdragen ?

Meer weten

Car Policy voorbeeld

Op zoek naar een car policy? Download hier een gratis voorbeeld!

Meer weten

Bereken de TCO van je wagenpark

Kijk verder dan enkel de aankoopprijs en bereken het totale kostenplaatje van de wagen

Meer weten