LIZY tankt €40M met de steun van Marc Coucke om Frankrijk te veroveren

Foto op De Tijd

LIZY, de Belgische start-up en marktleider in digitale autoleasing voor bedrijven, heeft aangekondigd dat het 40 miljoen euro heeft opgehaald om in Frankrijk van start te gaan.

De 40 miljoen euro werd verzameld door een consortium van investeerders onder leiding van Alychlo, het investeringsvehikel van de Belgische zakenman Marc Coucke (eigenaar van RSC Anderlecht). Evenals het risicokapitaalfonds van NewAlpha Asset Management en D'Ieteren Automotive, de belangrijkste distributeur van de Volkswagen-groep in België.

Sam Heymans, Vincent Castus, Marc Coucke

Foto op Fleet.be

Dankzij deze nieuwe financieringsronde zal LIZY, specialist in leasing op lange termijn van tweedehandsvoertuigen voor professionals, zich internationaal kunnen ontwikkelen door eerst van start te gaan in Frankrijk, een van de grootste Europese markten. Hun doel is om de leider te worden op de digitale markt voor leasing van tweedehands voertuigen in Europa. Dankzij hun 100% digitaal aanbod, maakt LIZY een sterke groei mee in een sector die door de historische spelers op de markt slecht werd bediend. LIZY maakt deel uit van de transformatie van de relatie met de hedendaagse auto, die nu meer een dienst is dan een product.

Dit jaar kon LIZY haar omzet meer dan verdrievoudigen. Dit ondanks een moeilijke periode voor de automobielsector, als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de post-pandemische crisis in de bevoorrading van de assemblagelijn. De vraag naar tweedehands auto's stijgt.

Een Franse markt met een zeer groot potentieel

LIZY heeft haar concept met succes op de Belgische markt gebracht en meer dan 1.500 bedrijven maken reeds gebruik van hun diensten. De start-up kende een historische groei van meer dan 100% per jaar. Bovendien is het LIZY-team gegroeid van 15 naar 35 medewerkers. Om zich te vestigen op de digitale leasemarkt in Europa, beschikt LIZY nu over een eigen vloot van recente tweedehands auto's voor leasing aan professionals.

Sam Heymans, medeoprichter van LIZY: "Door de gemakkelijke toegang tot leasing van recente tweedehandsvoertuigen te democratiseren, bevorderen we een opwaartse spiraal. Het idee is om bedrijven met een kleiner wagenpark nieuwe mobiliteitsoplossingen te bieden, met snelheid en een verbeterde klantervaring.”

Aurélie Nicolas, Investment Director bij NewAlpha Asset Management: "LIZY is erin geslaagd leasing om te vormen tot een aangename en snelle ervaring voor haar klanten. Met hun tweedehandsvoertuigen biedt LIZY ook een duurzame leaseoplossing. Dit maakt het een innovatieve en noodzakelijke oplossing in de sectoren van financiering en mobiliteit."

Sterke concurrentievoordelen

Sam Heymans, Vincent Castus, LIZY tankt € 40m

Als flexibeler en goedkoper alternatief voor de traditionele spelers heeft LIZY zich een plaats veroverd op de competitieve leasemarkt dankzij zijn 100% online aanbod. Van de onmiddellijke aanvraag van een offerte tot de ondertekening van het contract, inclusief de keuze van het model en de motor... Het hele proces wordt vereenvoudigd en versneld, en de klant ontvangt zijn of haar auto binnen 3 weken, in tegenstelling tot de 3 - 12 maanden bij nieuwe leaseauto's.

De aangeboden voertuigen hebben een beperkt aantal kilometers (maximaal 40.000 km).  LIZY hecht veel belang aan de betrouwbaarheid van hun tweedehandsvoertuigen. De geselecteerde modellen behoren tot de meest betrouwbare op de markt. Het bedrijf is dan ook bijzonder waakzaam voor de kwaliteit en de veiligheid van de voertuigen. Hun "all-inclusive" lease aanbod omvat verzekering, wegenwacht, onderhoud, banden en glasbreuk.

Over LIZY

LIZY is een startup die in 2018 werd opgericht door twee jonge ondernemers, Sam Heymans (HEC Paris) en Vincent Castus (Ichec Brussels Management School). LIZY is uitgegroeid tot de referentie in autoleasing in België en heeft als missie leasing eenvoudig en toegankelijk te maken voor bedrijven door recente tweedehands auto's van topkwaliteit aan te bieden die in recordtijd beschikbaar zijn.

Over NewAlpha Asset Management

NewAlpha Asset Management is sinds 2009 een onafhankelijke pionier in het investeren in ondernemers in de financiële sector. Het bedrijf biedt zijn institutionele klanten een breed scala aan producten en diensten op het gebied van absolute return en private equity-strategieën. In 2015 lanceerde zij het eerste Franse durfkapitaalfonds dat zich richtte op Europese FinTech en beheert nu een portefeuille van 20 Fintechs, een van de grootste in Frankrijk.

Als dochteronderneming van La Française (groep Crédit Mutuel Nord Europe) is NewAlpha Asset Management onderworpen aan de regelgeving van de Autorité des Marchés Financiers (AMF).

Onze handige tools helpen je op weg

Bereken het VAA

Wat is het maandelijkse Voordeel Alle Aard dat de werknemer moet afdragen ?

Meer weten

Car Policy voorbeeld

Op zoek naar een car policy? Download hier een gratis voorbeeld!

Meer weten

Bereken de TCO van je wagenpark

Kijk verder dan enkel de aankoopprijs en bereken het totale kostenplaatje van de wagen

Meer weten