Groen licht voor het mobiliteitsbudget 🚦

Habemus papem! Vandaag heeft het mobiliteitsbudget eindelijk groen licht gekregen. Maar hoe werkt dit precies? En hoe kan Lizy hierbij helpen?

Hoe werkt het mobiliteitsbudget?

Er is al heel wat inkt over gevloeid maar hoe werkt dat mobiliteitsbudget precies in mensentaal? Wel, met het mobiliteitsbudget wil de overheid je eigenlijk stimuleren om je (vervuilende) bedrijfswagen in te ruilen voor een milieuvriendelijke exemplaar. De centen die dan nog overblijven kan je gebruiken voor duurzaam vervoer zoals de fiets of het openbaar vervoer, of zelfs in cash laten uitbetalen.Er is al heel wat inkt over gevloeid maar hoe werkt dat mobiliteitsbudget precies in mensentaal? Wel, met het mobiliteitsbudget wil de overheid je eigenlijk stimuleren om je (vervuilende) bedrijfswagen in te ruilen voor een milieuvriendelijke exemplaar. De centen die dan nog overblijven kan je gebruiken voor duurzaam vervoer zoals de fiets of het openbaar vervoer, of zelfs in cash laten uitbetalen.Er is al heel wat inkt over gevloeid maar hoe werkt dat mobiliteitsbudget precies in mensentaal? Wel, met het mobiliteitsbudget wil de overheid je eigenlijk stimuleren om je (vervuilende) bedrijfswagen in te ruilen voor een milieuvriendelijke exemplaar. De centen die dan nog overblijven kan je gebruiken voor duurzaam vervoer zoals de fiets of het openbaar vervoer, of zelfs in cash laten uitbetalen.

Samengevat bestaat het uit 3 pijlers;

Overschakelen op een milieuvriendelijkere bedrijfswagen (< 105 CO2)Omschakelen naar duurzaam vervoer (fiets, openbaar vervoer, deelsystemen,…)Restsaldo in cash

Bij Lizy juichen we dit alleen maar toe, want het mobiliteitsbudget zal een gunstige invloed hebben op onze economie, milieu en gezondheid

Hoe kan Lizy helpen?

Wel, bij Lizy kiezen we voor kwaliteitsvolle tweedehandswagens. Deze wagens zijn goedkoper om te leasen en zo blijft er dus extra budget voor aanvullende mobiliteitsoplossingen. Zo kan je een milieuvriendelijke wagen bij ons uitkiezen en budget overhouden voor bijvoorbeeld een extra abonnement voor De Lijn, maar ook voor een (elektrische) fiets of zelfs kaartjes voor de Eurostar naar London.

Precies zoals Marian doet in onderstaand voorbeeldje van De Standaard (28.02.2019): door haar huidige Audi A3 in te ruilen voor een Fiat, is er meer budget over voor alternatieven. Maar alles kan beter. Door niet alleen te kiezen voor het mobiliteitsbudget, maar ook voor Lizy, kan Marian meer dan €1000 per jaar extra besparen. Dit geld kan ze netto opstrijken, of gebruiken voor tal van leuke aanvullingen; van een elektrische step tot kaartjes voor de Thalys naar (Disneyland) Parijs!

Een voorwaarde om gebruik te maken van het mobiliteitsbudget is dat je nieuwe wagen minder dan 105 gram CO2 per km uitstoot. Bij Lizy engageren we ons dan ook om op korte termijn een ruim aanbod modellen te voorzien die aan deze voorwaarde voldoen.

Boviendien kunnen we door de keuze voor tweedehandswagens nog meer flexibiliteit bieden: omdat we steeds iemand anders blij kunnen maken met jouw wagen, vinden we het prima om kortere contracten af te sluiten als dat jou beter past. Natuurlijk zorgen we ervoor dat je met het leasen van onze tweedehandswagens nooit aan kwaliteit inboet: al onze auto’s zijn jonge tweedehandsexemplaren, en dus net zo goed als nieuw. Alle wagens worden ook op meer dan 100 punten gecontroleerd door een specialist, zodat je je nergens zorgen om moet maken

Onze nieuwste toevoeging aan de catalogus

Ontdek al onze wagens

Onze handige tools helpen je op weg

Bereken het VAA

Wat is het maandelijkse Voordeel Alle Aard dat de werknemer moet afdragen ?

Meer weten

Car Policy voorbeeld

Op zoek naar een car policy? Download hier een gratis voorbeeld!

Meer weten

Bereken de TCO van je wagenpark

Kijk verder dan enkel de aankoopprijs en bereken het totale kostenplaatje van de wagen

Meer weten