Pers

LIZY breekt leasemarkt open voor KMO's

"Zeven op de tien kmo's is momenteel niet tevreden over hun leasing”, zo stelden start-up ondernemers Sam Heymans (24) en Vincent Castus (38) van het online-platform ‘LIZY’ vast. De reden: leasing zit wel al in de lift bij kmo's en ondernemers, maar die kunnen niet dezelfde prijs en service krijgen als grote ondernemingen die door hun grotere bestellingen betere voorwaarden krijgen. Bovendien is er veel onzekerheid over de toekomstige fiscaliteit en toegankelijkheid in lage-emissiezones. “En dus ontwikkelden we het online-platform ‘LIZY’”, zeggen beide digi-ondernemers. “We hebben één doel voor ogen: wagens leasen eenvoudiger, goedkoper en toegankelijker maken voor ondernemers net als wijzelf.”

En plots sta je als jonge ondernemer zelf voor een probleem: een wagen als zelfstandige of kmo leasen, blijkt lang niet zo eenvoudig. Het vergt een zoektocht, je krijgt lang niet dezelfde voorwaarden als grote bedrijven en je hebt minder service in vergelijking met grote ondernemingen die leasecontracten voor meerdere wagens aangaan. “Dat gaan we veranderen”, zeggen jonge start-up-ondernemers Sam Heymans (24) en Vincent Castus (38) die Lizy opstartten in september 2018. CEO Sam Heymans: “LIZY haalt alle sleur uit het hele proces om een wagen te leasen: met slechts enkele klikken kan je je wagen kiezen. Je kan die letterlijk van binnen en van buiten tot in de details online bekijken. En dan kan je heel eenvoudig je leasewagen bestellen. Daarna leveren we je leasewagen binnen de drie weken af op je werkplek tegen veel betere voorwaarden dan dat je die zou kopen. Wij leasen specifiek voor kmo’s en zelfstandigen, en dat aan supervoordelige prijzen.”

Eenvoudig en snel

In het woord ‘LIZY’ herken je ‘Leasing’ en ‘Easy’. En dat zegt het allemaal”, gaat Chief Product Officer Vincent Castus verder. “Via ons online platform kan je je lease-auto eenvoudig en snel kiezen en bestellen, zodat je als ondernemer je op je werk kan focussen. Voor veel ondernemers is die flexibiliteit belangrijk. Zeker als het gaat om een aanloopwagen of bijvoorbeeld een start-up die een eerste werknemer aanneemt. Daarom bieden we korte contracten van zes maanden tot langere periodes van vijf jaar"

Voordelige maandprijzen

LIZY least uitsluitend kwaliteitsvolle tweedehandswagens. “Die zijn op meer dan honderd punten gecontroleerd én indien nodig hersteld en dus zo goed als nieuw, maar wel een stuk goedkoper”, gaat Vincent Castus verder. “Daardoor kunnen we onze auto’s aanbieden aan voordelige maandprijzen. In die prijs is alles begrepen, van verzekeringen tot bijstand en onderhoud, zodat je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. En na de leasetermijn beslis je zelf of je de wagen wil aankopen of niet.

Blik op Europese markt

Het digitaal leasingplatform LIZY werkt samen met Lab Box, de investeringsmaatschappij van D’Ieteren. CEO Sam Heymans: “Momenteel hebben we een honderdtal leasewagens in de aanbieding via ons platform. Het zijn stock- of jonge tweedehandswagens van de merken Volkswagen, Seat, Audi of Skoda. LIZY groeide in zes maanden tijd uit tot een onlineplatform met zo’n 20.000 bezoekers per maand.

En het gaat hard voor Lizy

Heymans: “Het team groeide in vier maanden tijd van twee werknemers (Gilles Major en Klaas Willaert, nvdr.) naar zeven medewerkers en we hebben nog enkele openstaande vacatures. We gaan in de toekomst ook andere merken aanbieden en richten onze pijlen op de Europese markt. Bovendien willen we blijven inspelen op de noden van onze klanten. Zo is er veel vraag naar duurzame mobiliteit en zetten we dus extra in op elektrische en CNG-modellen."

Meer artikelen