Onze selectie voor de 9 beste elektrische auto’s voor 2024

Heb je beslist om voor een elektrische wagen te gaan, maar loop je wat verloren tussen alle modellen die sinds kort de markt overspoelen? Geen paniek. Wij maken je graag wegwijs, zodat je de wagen vindt die aan al je behoeften voldoet.

In dit artikel hebben we speciaal voor jou de beste elektrische wagens van 2024 op een rijtje gezet.

Laat je leiden door onze shortlist om deze niet te missen auto’s te ontdekken: 👇

  • Volkswagen ID.3
  • Tesla Model 3
  • Tesla Model Y
  • Mercedes-Benz EQE
  • BMW i4
  • Hyundai Ioniq 5
  • Nissan Ariya
  • Skoda Enyaq iV
  • Audi Q4 e-tron

Onze elektrische leasingwagens.

1. Volkswagen ID.3, een van de beste elektrische auto’s van 2024

leasing Volkswagen

Bron

Het is geen toeval dat de Volkswagen ID.3 tot de marktleiders onder de elektrische wagens hoort. Hij heeft namelijk heel wat troeven in huis.

Met zijn compacte buitenafmetingen, zijn hoge comfortpeil en zijn royale plaatsaanbod voor alle inzittenden werpt hij zich op als een ideaal compromis en een uitstekende metgezel voor stad en snelweg. Bovendien heeft de Vereniging Zakelijke Rijders (een bekend autotijdschrift bij onze noorderburen) hem in 2021 tot beste elektrische auto van het middenklassesegment verkozen.

Toegegeven, als je droomt van een elektrische stadswagen met een futuristische uitstraling en een luxe uitrusting, is deze ID.3 wellicht niet wat je zoekt. Toch staat de solide middenklassehatchback met zijn franjeloze design garant voor een aangename rijervaring tegen een relatief aantrekkelijke prijs.

Zijn prestaties:

  • Rijbereik: 352 tot 553 kilometer naargelang de versie
  • Batterij: 48 / 62 / 77 / 82 kWh
  • Opladen: tot 50 / 100 / 126 kW

Lease je Volkswagen ID.3 bij Lizy.

2. Tesla Model 3, een elektrische wagen met groot rijbereik

leasing Tesla 3

Photo van Bram Van Oost op UnsplasPhoto van Bram Van Oost op Unsplash

Deze wagen behoeft geen introductie meer, want je ziet hem tegenwoordig overal. De voorbije jaren heeft Tesla zich uit de naad gewerkt om een compacter en lichter broertje voor de Model S te bouwen. En hoewel de eerste generatie van de Model 3 heel wat kritiek kreeg voor zijn ontoereikende afwerking, heeft het jongste model zijn schade meer dan ingehaald.

De meest opvallende wijzigingen? De oorspronkelijke afwerking met zilverkleurige details ruimde plaats voor deurgrepen en details in gesatineerd zwart. En het verwarmingssysteem gebruikt voortaan een warmtepomp met hoog energierendement in plaats van de klassieke elektrische verwarming.

Bovendien beschikt de Model 3 eindelijk over een automatische startfunctie!

Zoals we onlangs in een eerder artikel vermeldden, was de Tesla Model 3 in 2021 de meest verkochte auto in Europa. Met zijn rijbereik van meer dan 400 kilometer en zijn minimalistische en elegante interieur blijft hij ook vandaag nog erg in trek, ondanks de alsmaar talrijkere concurrenten.

De Model 3 is verkrijgbaar in drie versies: Standard Range Plus, Long Range en Performance.

  • Rijbereik: met een volledig opgeladen batterij haalt de Model 3 een rijbereik van 560 tot 580 kilometer.
  • Batterij: 55 – 77 kWh
  • Opladen: een kwartiertje aan een snellader volstaat.

Lease je tweedehandse Tesla Model 3 bij Lizy.

3. Tesla Model Y, een van de beste elektrische SUV’s

Tesla Model Y

Photo van Craventure Media op UnsplasPhoto van Craventure Media op Unsplash

Wist je dat het jongste model van de Tesla-familie ‘Y’ werd gedoopt om samen met de namen van de andere Tesla-modellen het acroniem ‘S3XY’ te vormen? Een leuke knipoog die de atypische identiteit van het Californische merk en de humor van zijn oprichter weerspiegelt. 😉

De Model Y heeft heel wat gemeen met de Model 3: hetzelfde aandrijf geheel, een uitzonderlijke oplaadcapaciteit, een optionele automatische piloot, een uitstekende batterij... Het glazen panoramadak verwijst dan weer naar de Model X.

Deze elektrische SUV is ongeveer 18 centimeter hoger dan de Model 3 en heeft meer koffer- en beenruimte. Een kroostrijk gezin? Dan kan je de Y tegen meerprijs als zevenzitter bestellen, al zullen de achterste stoelen voor sommige mensen vrij krap zijn. Een trekhaak is eveneens als optie verkrijgbaar.

Ondanks zijn karakter van gezins-SUV zet de Model Y indrukwekkende prestaties neer. Wat dacht je van een sprint van 0 naar 100 km/u in 3,7 seconden? 😳

Andere technische kenmerken die het vermelden waard zijn:

  • Rijbereik: 480 tot 505 kilometer
  • Batterij: 75 kWh
  • Opladen: tot 250 kW

Ben je geen Tesla-fan, maar zoek je een vergelijkbare elektrische wagen? Richt je dan tot de BMW iX3, de Hyundai Kona Electric of de Kia e-Niro.

Lease je tweedehandse Tesla Model Y bij Lizy.

4. Mercedes-Benz EQE, door VZR verkozen tot elektrische auto van het jaar 2023!

Mercedes Benz leasing

Bron

Het is geen geheim dat we erg gesteld zijn op zijn grote broer, de EQS. Met de uitstraling van een S-Klasse, een topsnelheid van 210 km/u en een rijbereik van meer dan 600 kilometer laat de grootste elektrische Mercedes-Benz niets te wensen over.

Toch doet de EQE nauwelijks onder. Deze (nog altijd) bijna 5 meter lange, elegante elektrische berline getuigt van een erg gestroomlijnd design en kan als optie uitgerust worden met automatische deuren.

Met zijn koffervolume van 450 liter en zijn royale plaatsaanbod voor vier inzittenden beantwoordt de EQE ruimschoots aan de wensen van de gemiddelde bestuurder. In die mate zelfs dat de Vereniging Zakelijke Rijders hem vorig jaar uitriep tot Elektrische Auto van het Jaar 2023

Terwijl de vorige elektrische Mercedes-modellen (EQB, EQA en EQC) allemaal waren afgeleid van auto’s met verbrandingsmotor, werd de EQE als een volledig nieuw model ontwikkeld. Dat resulteerde in een progressiever design, een aangenamere rijervaring en een optimale efficiency.

Zijn prestaties: ⚡

  • Rijbereik: tot 660 kilometer
  • Batterij: 100 kWh
  • Opladen: max. 170 kW

Je Mercedes-Benz EQE via leasing pro.

5. BMW i4, een elektrische topper

leasing BMW i4

Bron

De BMW i4 is de elektrische versie van de nieuwe BMW 4 Gran Coupé, die met benzine- en dieselmotoren wordt aangeboden. 

Hou je meer van gespierde, brullende motoren dan van de stilte van elektrische wagens? Dan is het goed om weten dat BMW de met Oscars bekroonde componist Hans Zimmer aantrok om zijn elektrische wagens een klanksignatuur te geven. Zo kunnen klanten “met al hun zintuigen van het typische rijplezier genieten”. Nieuwsgierig naar het resultaat? Klik hier 👈

BMW biedt de keuze tussen twee versies: de eDrive40 beschikt over achterwielaandrijving en een enkele motor. De duurdere M50 verleidt met twee elektromotoren, vierwielaandrijving en een behoorlijk sleepvermogen. Dat maakt beide wagens in hun respectievelijke prijscategorieën tot sterke concurrenten voor andere merken.

Zijn prestaties: ⚡

  • Rijbereik: 416 / 493 kilometer
  • Batterij: 83,9 kWh
  • Opladen: ongeveer 30 minuten aan een snellader

Lease je tweedehandse BMW i4 bij Lizy.

6. Hyundai Ioniq 5: ruimte voor originaliteit!

Hyundai Ioniq5

Bron

Deze Ioniq charmeert met zijn retrolook en de knipoog naar de Hyundai Pony uit de jaren zeventig.

Het eerste dat opvalt wanneer je instapt, is het plaatsaanbod in het interieur. De Hyundai Ioniq 5 biedt een zee aan been- en hoofdruimte en tal van opbergvakken. En om het geheel compleet te maken, hoort daar ook nog een koffer van 531 liter bij. In deze wagen verveel je je geen moment tijdens laadstops, dankzij de verstelbare zetels die zich in een handomdraai laten omvormen tot ligstoelen.

Ook kan hij schermen met tal van gadgets en technische details, die stuk voor stuk bijdragen tot de aangename rijervaring voor de bestuurder. Ideaal dus voor mensen die vaak onderweg zijn.

Voeg daar nog de optionele digitale buitenspiegels aan toe, die het rijbereik uitbreiden met enkele kilometers door de luchtweerstand te verminderen, en je beschikt over een goed uitgekiende en erg aangename elektrische wagen. Hij werpt zich dan ook op als een doorgedreven upgrade voor de al solide Hyundai Kona Electric.

Interessant detail: met de geïntegreerde V2L-functie kan je elektrische toestellen opladen dankzij de bidirectionele lader. Een lege laptopbatterij behoort dus definitief tot het verleden. 🔋

Zijn prestaties: ⚡

  • Rijbereik: 384 tot 460 kilometer naargelang de versie
  • Batterij: 58 of 72,6 kWh
  • Opladen: met de 800-volttechnologie volstaat 18 minuten om op te laden van 10 tot 80 procent (aan geschikte laadstations).

7. Nissan Ariya, technologische hoogvlieger

nissan Ariya

Bron

Een kruising tussen een Nissan Leaf en een Qashqai: zo omschrijft Vroom.be de nieuwe Nissan Ariya, het tweede zuiver elektrische model van Nissan.

Dit nieuwe model staat op een gloednieuw EV-platform. Zo profiteren kopers van de nieuwste Nissan-technologieën op het vlak van veiligheid en autonoom rijden. De Ariya wordt aangedreven door een elektromotor van 219 pk. Op de snelweg kan hij autonoom tussen de lijnen rijden.

Met zijn erg strakke dashboard zou deze robuuste SUV naar onze mening heel wat particuliere en zakelijke klanten moeten verleiden.

Ben je vaak zwaar geladen? Dat is geen probleem voor de Ariya want hij beschikt over een trekhaak die tot 1.500 kilogram mag slepen. 🏋

Europese klanten krijgen de keuze uit vijf verschillende versies en zes kleurencombinaties.

Zijn prestaties: ⚡

  • Rijbereik: 340 - 500 km
  • Batterij: 63 / 87 / 90 kWh
  • Opladen: tot 130 kW

8. Skoda Enyaq iV, een ruime en performante elektrische wagen

leasing Skoda

Bron

Met de Enyaq lanceerde Skoda zijn eerste zuiver elektrische SUV, die bovendien betaalbaar blijft.

Het eerste dat opvalt wanneer je plaatsneemt aan het stuur van de Enyaq, is de zithoogte ten opzichte van de weg. De auto laat zich eenvoudig en vlot besturen, al zullen sportievere kopers wellicht wat ontgoocheld zijn. De Enyaq is namelijk vrij log en gevoelig voor schokken in de weg.

Anderzijds werpt hij zich tijdens dagelijkse ritten op als een betrouwbare auto voor jou en je gezin. Daarvoor zorgen de geïntegreerde technologie en de bijkomende veiligheidsvoorzieningen.

Behalve zijn 585 liter grote koffer biedt de Enyaq ook een erg ruim interieur. Bovendien vind je overal in de wagen bijkomende opbergvakken, waaronder een speciaal parapluvak in het voorportier.

Zijn prestaties: ⚡

  • Rijbereik: 537 km over de WLTP-cyclus, reken op een reëel rijbereik van 350 kilometer.
  • Batterij: 58 / 77 kWh
  • Opladen: 125 kW met de optionele snellader

Je Skoda Enyaq via professional lease.

9. Audi Q4 e-tron, een referentie uit het Audi-gamma

leasing Audi Q4

Bron

Elektrische SUV’s winnen terrein en Audi is niet van plan om zijn deel van de koek af te staan.

Op technisch vlak is de Q4 e-tron nagenoeg identiek aan de Skoda Enyaq en de Volkswagen ID.4. Het zijn vooral de afwerking en het karakter die deze wagen tot een rasechte Audi maken. Zo is het interieur afgewerkt tot in de kleinste details.

En hoewel deze Audi e-tron aan de buitenkant kleiner is dan de Q5 en Q6, is zijn interieur ruimer. Voeg daar nog een koffervolume van 520 tot 535 liter aan toe en je krijgt een bijzonder praktische auto. De Q4 kan ook een uitstekend weggedrag voorleggen en laat zich eenvoudig manoeuvreren.

En met zijn relatief grote rijbereik en doorgedreven energierecuperatie leent hij zich probleemloos voor lange ritten. Audi biedt ook een gebruiksvriendelijke interface en Sonos-luidsprekers voor een heldere klank. De airconditioning beschikt over een afzonderlijk bedieningspaneel: je hoeft dus niet in de menu’s te gaan om snel de temperatuur te wijzigen.

Zijn prestaties: ⚡

  • Rijbereik: 341 - 521 km
  • Batterij: 55 / 82 kWh
  • Opladen: 80% in 33 minuten

Liever een Volvo? De Volvo C40 Recharge komt dicht in de buurt van de Q4, al springt hij minder zuinig om met energie.

Lease je Audi Q4 e-tron bij Lizy.

Andere elektrische modellen om in het oog te houden

Met de elektrificering treedt de autosector een nieuw tijdperk binnen: maand na maand blijft de technologie evolueren.

Steeds meer merken wagen zich op de elektrische markt, hetzij met elektrische versies van een bestaand model met verbrandingsmotor, hetzij met nagelnieuwe elektrische modellen. Een ding is zeker: in 2024 en de volgende jaren zal de markt overspoeld worden met nieuwe zuiver elektrische wagens.

En sommige daarvan intrigeren ons nu al ...

Volkswagen ID.Buzz

VW I.D Buzz

Bron

Voor nostalgici vermelden we graag de ID.Buzz, een zuiver elektrische versie van de emblematische Volkswagen-bus uit de jaren zestig en zeventig. Met zijn retrolook en toptechnologie vormt hij een onweerstaanbare combinatie!

De wagen ging vorig jaar in productie en staat op het MEB-platform, waarop ook de ID.3, ID.4 en de Audi Q4 e-tron zijn gebouwd. Het merk blijft echter niet op zijn lauweren rusten en heeft al aangekondigd dat er in 2024 een lange ID.Buzz met zeven plaatsen volgt.

Porsche Macan EV

Porsche Macan EV

Bron

Dit is de nieuwste Porsche Macan, die dit keer niet op benzine rijdt, maar op elektriciteit. Zoek je een compacte elektrische SUV die in de loop van 2024 op de markt komt? Dan heeft dit model heel wat verrassingen in petto.

Porsche spreekt alvast van uitstekende prestaties en een groot rijbereik.

Mercedes EQXX

Mercedes EQXX

Bron

Een rijbereik van 1.000 kilometer. Als dat niet indrukwekkend is! Toen Mercedes begin 2022 zijn conceptcar Vision EQXX onthulde, verraste het merk vriend en vijand met een tegelijk nostalgische en futuristische look, en de ambitie om het grootste rijbereik op de markt te bieden. Met deze wagen belooft Mercedes trouwens een ongeëvenaarde rijervaring: hij staat helemaal in het teken van sensaties.

Hij zal niet lang meer op zich laten wachten: verwacht wordt dat er dit jaar nog een productieversie van deze conceptcar op de markt verschijnt.

Rimac Nevera

Rimac Nevera

Bron

De Rimac Nevera – Kroatisch voor ‘plots onweer’ – heeft zijn naam niet gestolen. Deze elektrische sportwagen sprint in ongeveer 1,9 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 412 km/u. Om die cijfers neer te zetten beschikt de Nevera over vier motoren, een in elk wiel. Hij ziet er overigens niet onaardig uit!

Zou jij graag naar het werk rijden met een sportwagen van deze kleine Kroatische constructeur? Bedenk dan wel dat je eerst 2 miljoen euro moet ophoesten om hem aan te kopen. Bovendien wacht je best niet te lang, want er zullen slechts 150 exemplaren van dit model worden gebouwd.

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck

Bron

De futuristisch gelijnde Tesla Cybertruck rijdt sinds kort op onze wegen rond, nadat werd eind 2023 losgelaten op de Amerikaanse wegen. Deze indrukwekkende elektrische pick-up, die vier jaar geleden werd voorgesteld, kan rekenen op een grote schare fans. Met een gewicht van ruim drie ton, zes zitplaatsen en drie elektromotoren in zijn krachtigste versie werpt de Cybertruck zich op als een buitengewone auto, met een unieke stijl en flitsende prestaties.

Het prijskaartje is uiteraard navenant, getuige daarvan zijn lanceringsprijs van bijna 80.000 dollar in de Verenigde Staten.

Nu is het aan jou!

Als je je afvraagt welke elektrische auto je in 2024 moet kopen, dan geeft dit artikel alvast wat meer inzicht. Nu is het aan jou om je persoonlijke favoriet te kiezen. Een ding is zeker: aangezien het aanbod blijft groeien, nemen je kansen om te vinden wat je zoekt alleen maar toe, welke criteria je ook hanteert.

Lijkt de aankoop je momenteel te riskant, ondanks de ecobonus van de overheid? Dan kan leasing de ideale manier zijn om tegen een beperkte prijs te proeven van elektrische mobiliteit. En dat komt goed uit, want bij Lizy kan je een wagen met de beste prijs-kwaliteitverhouding kiezen dankzij de voordelen van ons tweedehandsaanbod. Deze modellen zijn tot 20 procent goedkoper dan nieuwe leasewagens en dus bijzonder aantrekkelijk.

Wacht niet langer: de elektrische wagen van je dromen staat al voor je klaar.

Onze beste elektrische leasingwagens.

Onze handige tools helpen je op weg

Bereken het VAA

Wat is het maandelijkse Voordeel Alle Aard dat de werknemer moet afdragen ?

Meer weten

Car Policy voorbeeld

Op zoek naar een car policy? Download hier een gratis voorbeeld!

Meer weten

Bereken de TCO van je wagenpark

Kijk verder dan enkel de aankoopprijs en bereken het totale kostenplaatje van de wagen

Meer weten