Terug
blog

Op vakantie met de auto? ☀️ 5 lifehacks voor een vlotte reis

5 handige tips om je autovakantie net wat aangenamer te maken

⛽ #1 Tankdop

  • Vraag jij je regelmatig af bij het inrijden in het tankstation aan welke kant de tankdop ook alweer staat? 
  • Hier is een handige tip: kijk eens goed naar het kleine brandstofpomp symbool op uw dashboard. Is er een kleine pijl rechts van de benzinepomp? Dan zit uw tankdop ook aan de rechterkant. 

🔑 #2 Bereik voor autosleutels

  • Deze truc werkt alleen met een autosleutel op afstand. Stel je voor: je hebt juist gedaan met je boodschappen en je wil nog snel even naar de betaalautomaat, maar je passagiers zouden graag al hun aankopen in de auto willen zetten. 
  • Uw enige probleem: de autosleutel heeft slechts een klein bereik. Zo kan je dat probleem oplossen: Houd de sleutel tot aan uw kin vast en druk op de knop. Het bereik moet nu veel groter zijn. De reden hiervoor? Je lichaam functioneert als een soort antenne voor de sleutel.

⚡ #3 Weg met de elektrische schokken

  • Hoewel dit niet erg belangrijk is, kan dit toch wel vervelend zijn: wanneer je na lange rit uitstapt, geeft je auto je een lichte elektrische schok. Dit gebeurt omdat de wrijving tussen kleding en autostoel je statisch oplaadt. In de winter wordt dit nog erger, omdat kleding die gemaakt is van wol bijzonder gemakkelijk oplaadt. Als je uit de auto stapt, raak je zowel de deur als de vloer aan, waardoor de energie ontladen wordt en je een kleine elektrische schok krijgt. 
  • De oplossing: Voordat je uitstapt, raak je de buitenkant van de auto aan. Zo kan de statische lading uit het lichaam stromen. 

 🥵 #4 Zomerhack 1: Vermijd warmteaccumulatie

  • Als de auto in de zomer lang in de zon staat, kan de warmte zich ophopen. De snelste manier om hiervan af te komen is door eerst de ramen te openen en dan pas de airco in te schakelen.

🌡️ #5 Zomerhack 2: Gedaan met overhete sturen

  • In de zomer staat uw auto soms urenlang in de felle zon geparkeerd. Als u instapt en wegrijdt, is het eerste wat u voelt: Auw - het stuurwiel is veel te warm! 
  • Deze hack zal u helpen: Voordat u uw auto parkeert, draait u gewoon uw stuurwiel 180 graden. De kant die anders omhoog is, ligt nu in de schaduw. De meeste bestuurders raken alleen de bovenste helft van het stuurwiel aan tijdens het rijden. Als je eenmaal binnen bent, draai je het stuurwiel gewoon terug in de startpositie en voilà - het voelt heerlijk koel aan.